DOmN - łączy wiedzę wszystkich diet, wreszcie jesteś w domu, znasz kierunek w codziennych wyborach...! a jo-jo już nigdy nie będzie jo-jo!
w przygotowaniu
NAŁÓG a KREATYWNOŚĆ
Po raz kolejny przyjmowany pokarm sklepowy czy tradycyjna potrawa o znanym Tobie smaku wyrabia w Twojej mentalności utarte szlaki neuronalne. Oczekujesz typowego smaku, jak i smaku soli. I dostajesz to. Masz uczucie, że panujesz nad sytuacją. I tak codziennie. Stajesz się uzależniony od smaku.
Musisz naprawdę się wysilić aby w tej sytuacji być kreatywnym.
Podczas jedzenia owoców i innych nieprzetworzonych produktów jesteś konfrontowany bezustannie z nowymi świeżymi smakami (od niedojrzały do dojrzały i po przejrzały - we wszystkich odcieniach i niuansach). Trudno oczekiwać w tej sytuacji czegoś znanego, zazwyczaj jest się zaskakiwaną/ym. W związku z tym nie wyrabiasz w swojej mentalności, żadnych trwałych preferencji smakowych. Posiłek wymaga akceptacji i docenienia. Nowe smaki pobudzają układ nerwowy. Nowe gatunki mikrobioty to nowi Twoi osobiści "podpowiadacze" w sytuacji kiedy wysilasz aparat myślowy.
W tej sytuacji kreatywność pojawia się spontanicznie!
W zależności od potrzeby!
Czy to nie wspaniałe ?!